Bedem ljubavi

Objava: 20.12.2014

DRUŽENJE ČLANICA POKRETA MAJKI ZA MIR – BEDEM LJUBAVI  I DJECE, POLAZNIKA EDUKATIVNIH RADIONICA „OBRANA SISKA U DOMOVINSKOM RATU – UČIMO KROZ IGRU“ UDRUGE HVIDR-a GRADA SISKA U PROSTORIJAMA UDRUGE 20.PROSINCA 2014. GODINE

Nakon što smo ispratili Svetog Nikolu i pozdravili se s našim malim polaznicima edukativnih radionica „Obrana Siska u Domovinskom ratu – učimo kroz igru“ do sljedeće godine i novih projekata iznenadio nas je i obradovao jedan telefonski poziv – gospođa Ljerka Pavić, predsjednica Bedema ljubavi 1991. najavila je posjet našoj udruzi, u subotu, 20. prosinca 2014. Brzo smo se organizirali, pozvali naše mališane i dogovorili kratak glazbeni program s našim Matijom. Ovaj mu je put pomogla sestra Ivana budući nije bilo vremena da se naši maleni okupe i uvježbaju zajednički nastup.

Sve je okupljene u ime naše udruge pozdravio predsjednik Stjepan Lugarić, kratko je prezentirao naše aktivnosti – od sportske rekreacije HRVI do edukativnih radionica za njihovu djecu i unuke. Što radi HVIDR-a svima je jako dobro poznato, malene je više zanimalo što je to Bedem ljubavi.

To su čuli od predsjednice Ljerke Pavić:

„Bedem ljubavi hrvatski je mirotvorni pokret kojeg su 1991. godine osnovale majke želeći spasiti sinove koji su bili na odsluženju vojnog roka u JNA. Nisu se  majke u Bedemu ljubavi borile samo za vlastitu djecu, djelovale su i humanitarno pomagale izbjeglicama te hrvatskim ranjenicima.“

Humanitarnim se radom ove neumorne i dobre gospođe bave i danas, pomažu najtežim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata i djeci ratnih stradalnika. Njihov je rad poznat i priznat u cijeloj Republici Hrvatskoj.

Posjetile su nas zahvaljujući osviještenosti poslovnog sektora koji još uvijek osigurava donacije za njihovo djelovanje – u našem slučaju donator je Pliva iz Zagreba. Da bi sve donirano stiglo do onih kojima je namijenjeno pomaže Ministarstvo hrvatskih  branitelja RH, nama dobro poznato jer zahvaljujući Ministarstvu imamo financijsku potporu za realizaciju naših projekata. Ministarstvo je osiguralo prijevoz iz Zagreba u Sisak i natrag.